Kepentingan Kabel

Kabel itu sangat penting, nak cari kerja pakai kabel, nak masuk univ pon pakai kabel… nak buat apa pon nak pakai kabel
Tapi apa pentingnya kabel bagi aku… kabel penting bagi aku sebab pagi tadi Telekom datang pasang kabel baru utk talian telefon aku. Razz Sebabnya aku komplen kata line aku teruk, dan petang kelmarin dia org datang utk check line.
Hasilnya? dia org kata line aku “line noise” teruk gila.. bising nak rak.. dan aku pun hanya mengangguk-nganguk ya lah.. bukan aku tahu byk sgt pasal kabel nih… Jadi petangnya dia org cuba tukarkan line aku ke kabel lain yg sedia ada tp line noise masih tinggi. Jadi pagi tadi… time aku pergi kerja.. dia org datang dan tukar terus kabel… letak kabel baru.. hasilnya tak la sehebat mana… tapi katanya dijamin lepas ni takda lagi problem tetiba connection rate aku drop sakan…. biasanya connection rate aku.. dapat dlm 211kbps jer… dan setelah tukar kabel baru dpt la 300++ tapi belum mencecah maksima 384kbps lagi. Tp itupun dah mencukupi… bukannya aku buat bisnes webserver ke apa Smile
So aku nak ucap terima kasih la kat Telekom Kelate sebab kerja dengan efisien dan mesra pengguna, tak seperti sepupu-sepapat dia org kat KL yang katanya komplen dah bertahun tp muka pon tak nampak… Smile Tp takpalah kot.. dia org datang repair pon dah dpt minum air teh kat rumah aku Grin (rasuah ker camni?)
Ok bye.. nak menikmati Streamyx ekkeekek
Adieu Rose
late addition : I have 6 Gmail invites… u want a gmail account? leave a message in the comment (not the shoutbox!)

2 thoughts on “Kepentingan Kabel

  1. I dont know about anyone else but my streamyx service is quite efficient..harini file complaint esok terus datang..sebelum datang die call pulak tu nak make sure kite ada kat rumah..dahtu die service,repair benda pon kejap ajer..so..rasanye..ok jer Telekom/TMNET kat KL ni..tapi aku duk area Damansara kan..taktaula kalau area lain sucks..so..same as u said..terima kasih Telekom!

Leave a Reply